A pszichológia ereje

megváltoztatja az életed

Alázatosság nélkül nincs tökélesedés

Fabu Ágnes

Paradox pszichológiai mentor, Debrecen

Nem is tudatosul bennünk, hogy mit is jelent az, amikor az ember egy olyan személytől kér segítséget, megoldást a problémájára, amivel sok ember találkozik az életet folyamán. Fontos hogy egy segítő, terapeuta vagy más elhivatott személy aki erre a pályára tér, ne csak szakmailag közelítse meg azt amit lát, amit hall, ennél nagyobb jelentősége van annak hogy együtt vele halad.

Empátia, együttérzés, ez a legfontosabbak.

Rólam

Fabu Ágnesnek hívnak. 

2019-től foglalkozom Paradox Pszichológia mentorálással. A tevékenységemhez tartozik még az önismeret fejlesztés, a párkapcsolati problémák megoldása, lelki problémák megismerése, megoldása.

Sok emberrel találkoztam az életem során, láttam szülők életét, kapcsolódásait, gyerekek kapcsolódását, az emberek életvitelét, szomorúságot, boldogságot. Ahogyan teltek az évek, egyre jobban felkeltette az érdeklődésemet, hogy az emberek milyenek?

Mit mutatnak, mit tesznek másként, mi az, ami igaz, s miért gondolkodnak másként. Foglalkoztatott a segítők világa, hogy mi az, amivel jobbá tehetjük az emberek életét, hogy az ténylegesen igaz legyen.

“A helyes útra lépni az önismereten  keresztül vezet az út” 

Merj új szintre lépni hogy elhozhassa mindazt amiben a mai napig sem látunk változást.

Az élet teremtéséhez előbb megkell halnunk hogy valami új születhessen.

 

Mi az a paradox pszichológia?

Paradox Pszichológia a tényszerűség és az egyszerűség alapján működik. Mi, még is megbonyolítjuk azt, ami egyszerű. A tiszta kommunikáció ereje Saját pszichénk megértése, hogy jobb emberré váljunk.

A pszichológia már 50 éve nemcsak arról szól, hogy, a mentális zavarodottakat normálissá tenni, hanem a mentális embereket, hétköznapi embereket emelni, következő szintre segíteni, jobbá tenni önmagukkal és másokkal szemben.

Vajon mit is mondhat egy hétköznapi embernek maga a szó jelentése?
Amikor a Pszichológia, pszichológus szót hallunk, többnyire olyan gondolatokat társítunk hozzá, hogy az csak betegeknek és dilis embereknek szól. Azt mondjuk, hogy a mi életünk tökéletes, és minden a maga útján halad, nekünk nincs szükségünk Pszichológusra, mert mindent tisztán értünk. Persze hogy mindenki ezt mondja, mind addig, míg az ember életében el nem érkezik olyan helyzet, tragédia, olyan esemény, amiben nem lát megoldást. Mindannyian azt szeretnénk az életünkben, hogy, nyugodt és élhetőbb legyen.

Vajon amikor azt mondod, hogy ezt szeretnéd, közben pedig az ellenkezőjét teszed, már akkor önmagaddal ellentétesen cselekszel. A gondolkodásunkkal van a baj, ami mindig azt fogja eredményzeni hogy semmi sem változik. A meg kell tennem és a nem akarom megtenni döntéseknek az önmagunkban harapó körforgása, ami folyton konfliktusokat okoz.

A Paradox egy helyzet.
Helyette ugyanazokat a helyzetek teremted, mert nem látsz mást, csak amit létrehoztál, ami sosem hoz változást. A változás sosem akkor történik, amikor ugyan azt ismétled, akkor, amikor azt mondod, hogy nem akarsz mást, csak látni és megérteni dolgokat, amibe beleragadtál, hogy ami már nem az életed része, legyen egy olyan felismerés, megvilágosodás, ami te vagy, és minden, ami azért van, hogy ne ismételd önmagad, kezd el látni ahol most vagy, fedezd fel, ami érted van.

Ahhoz hogy felismerd önmagad nem elég csak tenni, hogy lásd ki vagy, megkell értened azt, aki valójában vagy. Felismerések, tények, valóság, amiket sosem látsz igazán, mert mindig mást gondolsz és teszel, bele rögzülsz, amit képtelen vagy látni és elfogadni. A szíved és az eszed csak akkor egyesítheted, amikor megérted önmagad és az életet, következésképpen egy minőségi életet élhetsz.

Vajon akarod e?! vagy inkább maradsz saját képzeleted világában, ahol nincs más csak a boldogtalanság, ami a lelkedet mérgezi, felemészti, ami sosem hoz igazi megnyugvást.
Paradox Pszichológia, az elme fordított működése, ahol ellentmondásokkal teli helyzeteket teremtünk. Az a minőségben való gondolkodás, ahol a szív és az ész pontosan tudja, hogy mit tegyen, s hogyan teremtsen, ami már nem a megszokott dolgokhoz ragaszkodik, hanem valami merőben más dolog, ami megváltoztatja az egész életünket, tudván hogy mindig is jól akartunk tenni, helyette még is mást tettünk. Az a fajta szemlélet, mely azt mutatja meg, hogy miként tehetünk felfedezést, önmagunknak ellentmondó folyamatainknak, mely következésképpen a megnevezett problémáinkra mi magunk láthatunk rá.

A Minőségben való gondolkodás, ami tényszerű és egyszerű, az intelligens gondolkodás rendszere.

Jankai János ( Kezdj el látni)
( Minden ami nem az, az a másik.)

Szeretettel lenni önmagad felé, a legfontosabb.

Kinek javaslom?

  • Mindazoknak, aki megszeretné érteni mindazt, amiben él.
  • Akinek igazán fontos az, hogy valaki útba igazítsa.
  • Aki készen áll arra, hogy végre tegyen a boldogságáért.
Kinek nem javaslom?
  • Elme zavarodottaknak
  • Kábítószer hatása alatt álló személyeknek
  • Pszichiátriai kezelés alatt álló személyeknek
Paradox pszichológia, pszichológus Debrecen

Önismereti problémák

Az emberek tele vannak gátlásokkal, önbizalom hiánnyal, félelmekkel emberi kapcsolati szinten, mert nincsenek tisztába azzal amit maguk teremtenek. Mindenkinek vannak sebezhető pontjai, még sem teszünk rá elég hangsúlyt, hogy megértsük önmagunkat. Vajon amikor látod önmagad hibáit, érzékeny pontjaidat, jobb elfedni, mint sem megérteni az miért van? Lásd ténylegesen, hogy azt csak te teszed azzá.

Paradox pszichológia, pszichológus Debrecen

Párkapcsolati problémák

Egy jól működő stabil kapcsolatban igazi szeretet van. Örülünk a másiknak, boldogok vagyunk, mert adhatunk, de még boldogabb hogy kaphatunk is. Amikor két szív egymásra talál az nyugalmat ad az embernek. Amikor egy adott problémát nem tudunk megoldani, nem az a megoldás hogy feladjuk, hanem az hogy lássuk, és megértsük miért nem működnek kapcsolatok.

Paradox pszichológia, pszichológus Debrecen

Lelki problémák

Szívvel-lélekkel, tökéletes teremtés. Mégis, az életben rengeteg fájdalmat cipelünk, amiket nem akarunk letenni, csak visszük tovább. Elveszítjük szeretteinket, elveszíthetjük mind azt ami a lelkünkkel eggyé válik. Életünk végéig vonszolni olyan dolgokat amik mérgezik az ember lelkét nem egészséges. Az ember lelke egy idő után kővé válik. A halál az élet része, amit sokan nem vagyunk képesek megérteni, de amit maga után von, az egy olyan állapot ami az embert felemészt.

Hogyan érd el a célod?

Mint tudjuk a mai világban nagyon nehéz olyan emberrel nyitottan beszélni, akit igazán érdekel, hogy a másik személlyel mi történik. A világ folyamatosan változik, az emberek rohannak, nem hallják egymás szavát. Egy bizalmi kapcsolat, amiben igazán azzá válhat a másik, amivé szeretne.

Mondjuk ki őszintén, nehéz az állarcot levenni, félünk teljes szívvel odaadni önmagunkat. Érzékenységünk miatt óvjuk magunkat másokkal szemben, mert a szeretetünk nem mindenkié. 

Tedd fel magadnak a kérdést: Addig, amíg önmagad megtéveszted, másokat nem-e fogsz?

Az idő a tiéd, azzá válhatsz, aki lenni szeretnél. Együtt indulunk el azon az úton ahol most vagy. Önmagad bátorsága kell ahhoz, hogy az légy, aki vagy, vagy egy ember, aki megmutatja, hogy minden fájdalom és bánat az nem csak a tiéd. Mentor, aki végig visz ezen az úton, ahol, amiről azt gondoltad milyen nehéz, de valójában könnyedség. A problémák nem problémák, nem tudhatod, hisz nem látod, mindent te teszel azzá.
Nem önmagad ellen kell lenned, tegyél magadért, ami után láthatsz mindent. 

Tedd meg az első lépést, hogy az életed teljes lehessen.

*A szolgáltatás NEM minősül gyógyító tevékenységnek. Semmilyen orvosi gyógyítás, és ahhoz kapcsolódó terápiás segítségben nem irányítok, semmilyen analízis vagy transzformációs működő módszerrel nem összevonható.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Az alábbi űrlap segítségével felveheted velem a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak problémáidon.

Honlapunk a felhasználói élmények javítása és a zavartalan működés érdekében sütiket használ. További információt az adatkezelési tájékoztatóban olvashatsz.